Over MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen valt. Onderzoek is hard nodig. Elke derde week van november organiseren wij de MS collecteweek. Met de opbrengst financieren we onderzoeken naar de behandeling en genezing van MS.

Laat mensen met MS niet aan hun lot over

In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen MS. Elk jaar krijgen ongeveer 800 mensen de diagnose. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De laag om de zenuwen, die signalen van en naar de hersenen doorgeven, raakt beschadigd. Signalen worden hierdoor slecht of zelfs helemaal niet doorgegeven. Dat betekent dat mensen met MS plotseling hun zicht kwijt kunnen raken of in een rolstoel terecht kunnen komen. Ook hebben ze soms last van spasmen en spraakproblemen. Lichaamsfuncties kunnen op ieder moment, onverwachts, uitvallen. Een leven met MS is een leven vol onzekerheid.

Dat moet veranderen. Daarom organiseren wij elke derde week van november de MS collecteweek. Dit jaar is de collecteweek op 16-21 november 2020. Steun het Nationaal MS Fonds en geef tijdens de collecteweek aan onze collectant. Laat mensen met MS niet aan hun lot over.

bron: ms fonds

Scroll Up