Over MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen valt. Onderzoek is hard nodig. Van 27 juni tot en met 2 juli 2022 vindt de MS collecteweek plaats.. Steun het Nationaal MS Fonds en geef tijdens de collecteweek aan onze collectant of hier op deze site.

Laat mensen met MS niet aan hun lot over.

QR-code van mijn collectebus
Ik bied je de mogelijkheid om deze QR-code te scannen zodat je snel en makkelijk naar mijn collectebus kunt gaan om te doneren. Let op: Je kunt deze code niet direct in je bankapp scannen. Gewoon erop klikken of aanraken op je mobiel is ook mogelijk..

In Nederland hebben zo’n 25.000 mensen MS. Elk jaar krijgen ongeveer 1.000 mensen de diagnose. De eerste symptomen laten zich meestal zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De laag om de zenuwen, die signalen van en naar de hersenen doorgeven, raakt beschadigd. Signalen worden hierdoor slecht of zelfs helemaal niet doorgegeven. Dat betekent dat mensen met MS plotseling hun zicht kwijt kunnen raken of in een rolstoel terecht kunnen komen. Ook hebben ze soms last van spasmen en spraakproblemen. Lichaamsfuncties kunnen op ieder moment, onverwachts, uitvallen. Een leven met MS is een leven vol onzekerheid. Mensen met MS kunnen wel gewoon oud worden.

bron: ms fonds