Dit was de auto van mijn vader die hij kocht in 1979. Het was een SAAB 900. Na jaren trouwe dienst heeft hij een poosje op “de zaak” staan stof happen. Toen ik steeds meer interesse kreeg in het werken met auto’s en al wat ouder was geworden dat de tijd er aan kwam dat ik mijn rijbewijs zou gaan halen mocht ik de SAAB opknappen en weer apk gereed maken. Dat was een beste klus want er zaten nogal wat plekken waar het ijzer was opgegeten door het roestmonster. Maar als je iets leuk vindt dan ga je ervoor en het vooruitzicht dat ik hem zou mogen gaan gebruiken was ook een motivator. Na vele uren en vele lasspatten verder is het uiteindelijk toch maar mooi gelukt. In de tijd dat ik hem heb mogen gebruiken heeft de auto twee ongelukken gehad, een van achter door een niet oplettend persoon welke zijn pas nieuwe Skoda achter in de SAAB parkeerde terwijl die netjes stopte voor het rode stoplicht. De tweede door mij toen ik niet zat op te letten en een cassettebandje verwisselde. Ik heb er ook een andere motor ingezet omdat bij de motor die er inzat een drijfstang niet meer wou werken na 250.000 km. Deze motor heb ik in Utrecht opgehaald samen met de auto waar hij inzat, Dit was een automaat maar de motor was goed. Ook het wisselen van de motor heb ik zelf gedaan. Al met al een leerzame auto waarmee ik veel plezier mee heb en in gehad…

Tot zover een kort verslag over “De SAAB”

Scroll Up